Allt hänger ihop
Att läsa svenska nyheter är till för stor del, inget roligt. Det är en sådan nivå på diskussionen om väldigt mycket. Som mer påminner om två barn i en sandlåda som inte kan komma överens om vem som har störst spade. 

Så mycket som sjukvård, polisen, skolor kunde varit så bra. Men att så mycket administreras sönder. Vet inte vem det var jag lyssnade på. Men ämnet var bristen på bostäder som diskutterades. 

Som ett svar på varför det inte finns fler billiga bostäder. Så är tyvärr det faktum att städer detaljplaneras så strikt. Så om det planeras för bostäder i ett område. Så planeras det i sådan detalj. Så att inom nytt bostadsområde. Så godkäns bara hus i en viss storlek. Oftast stora tomter, som skall säljas av kommunen till marknadspris. Som då kanske innebär 1 500 000kr för en 1500kvm tomt. Sedan i detta hus. Så för att få ett bygglov godkänt i vissa kommuner så kan du få skicka in ritning på hur du planerar möblemang, hur stor wc du skall ha. Hur breda dörröppningar du planerar. 

När du också köper en tomt i vissa kommuner. Så kan det också finnas villkor för vissa tomt köp att du då måste ha ett inflyttningsklart hus inom 9-12 mån. Sammanfattningsvis så är ju resultatet att du behöver väldigt mycket pengar. Mycket tid och energi. Om du vill ha något eget att kalla ”Hem”

Så hur kan man lösa detta med billiga bostäder och lokaler för företag. En tanke är att kommuner med vissa markområden. I stället för detaljstyrning som det är idag. Fokusera på vilken typ av område man vill ha. 

Tex ett område med små tomter för uthyrning. Till motorcykel intresserade, Till personer som kanske vill ha ett litet boende i kombination med verkstadslokal för ett se om de kan få igång ett företag, områden för människor som vill testa exprimentellt boende. I form att göra sina boenden av containers, däck, sammankopplade attefallshus. Där haken är att alla som får hyra små tomter måste tänka till innan. Att det skall finnas någon form av system för uppsägning av hyr-tomten. Om du bygger något som skadar dig själv, grannen eller tredje person. Tex att domar kort från fotbollen används. Gult kort, rött kort sedan att du får ta med dig ditt hus/garage/lokal och flytta. 

Har inte förstått diskussionen att det är bostadsbrist. Är inte poängen att fler behöver en bra plats att leva? Att ribban läggs lite högre än bara en betonglåda med dörrar och fönster. Med ett snittpris på 10 000kr / mån?

Författare: admin

Hörde en av skådespelarna i "Road hogs" Med John Travolta etc. Att "Somtimes you need to get lost to find your way back home". Där en avstickare kanske blir en chans till en ny syn på livet, kunskap och kanske dig själv. Det sammanfattar mitt liv ganska bra. Därav att jag nu fokuserar på att dela med mig av mina erfarenheter, kunskaper för att få andrar liv och vardag att rulla på lite bättre.