Att lyssna på en bandspelare…

……………………
För några år sedan nu så gick jag och pratade med en brottsmålsadvokat i centrala Göteborg. Där vi kom in på ämnet ”Hur märket du om någon försöker ljuga”. Då berättade han att under förhandlingar. På plats under en domstolsförhandling. Så blir det som att lyssna på en bandspelare. Samma historia upprepar sig. När då personen får frågor som handlar om detaljer i historien. Så upprepar sig samma historia igen..

Går ju inte att undvika att samma mönster upprepar sig på väldigt många ställen. Som tex. detta att det nu är ganska lång tid sedan vi haft ett val. Men väldigt många politiker har berättat vad de inte vill. Inte prata med Sverigedemokraterna, vill inte att Löven skall vara stadsminister, inte att Kristersson skall bli stadsminister, inte ha några satsningar, inte betala ut för mycket pengar. Men sänkt skatt för höginkomsttagare är bra. Har ett svagt minne av att det är personer med en månadslön över 42 000kr som skall få sänkt skatt. Känns verkligen som en inövad historia som något långt upp i herarkin har bestämt att denna historia skall predikas.

Bandspelaren kommer tillbaka i mycket av nyheterna som presenteras. Så gott som bara elände, katastrofer, översvämningar, ekonomin som är likt en kängru som ramlat i en hink med kaffe som liten. Där det verkar bara vara elände som finns. Överallt. Vart tog de människorna vägen som lyckats med att få igång ett företag. Vart är de positiva historier som finns ang. de som lyckats bli föräldrar. Varför kan inte Metro någon gång i veckan / månad / år, berätta en fräckis.

Så.. Ta en fika.. Fundera på vad du vill göra.. Lyssna på dig själv.. Lyssna på vad som känns rätt och om du inte vill så behöver du inte lyssna på / omgås med en bandspelare.

Författare: admin

Hörde en av skådespelarna i "Road hogs" Med John Travolta etc. Att "Somtimes you need to get lost to find your way back home". Där en avstickare kanske blir en chans till en ny syn på livet, kunskap och kanske dig själv. Det sammanfattar mitt liv ganska bra. Därav att jag nu fokuserar på att dela med mig av mina erfarenheter, kunskaper för att få andrar liv och vardag att rulla på lite bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *